Des de dilluns 14 d'octubre hi ha a Catalunya 202 detinguts, 160 de Mossos d'Esquadra, 34 de la policia espanyola i 8 de les policies locals.

A Barcelona hi ha 95 detinguts, 27 a Girona, 37 a Tarragona i 43 a Lleida.

Entre els detinguts n'hi ha 2 de l’agressió d’un jove dimecres a la nit en el marc de la concentració de plaça Artós.

De tots els detinguts, 129 han declarat ja davant el jutge. 27 estan en presó provisional comunicada i sense fiança. 101 han quedat en llibertat provisional amb mesures cautelars. La resta estan pendents de declarar davant el jutge.

A la presó

Dels detinguts a Barcelona, 15 estan en presó provisional.

Els primers quatre detinguts de dilluns a l'aeroport estan en presó preventiva i sense fiança. I el jutge de guàrdia, en la seva interlocutòria, ho argumenta perquè "els fets presumptament perpetrats per les persones detingudes constitueixen accions dirigides a impedir l'execució d'una sentència ferma dictada pel Tribunal Suprem". El criteri judicial és que els aldarulls d'aquestes nits pretenen impedir el compliment de la sentència, que fixa una pena d'entre 9 i 13 anys de presó per a part del Govern de la Generalitat, Carme Forcadell, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Però totes les manifestacions s'estan fent a ciutats, cap d'elles ha arribat a cap presó i als detinguts se'ls ha arrestat en mig de les càrregues policials, cremes de contenidors i llançament d'objectes contra la policia. Cap intent d'obrir presons, que seria l'única manera d'impedir la sentència.

La mesura judicial es basa sobretot en l'atestat policial. Els acusats es van negar a declarar i això el jutge ho agafa en la seva contra. Diu la interlocutòria: "Els detinguts no han ofert contraarguments ni manifestacions de descàrrec als arguments expressats pel ministeri públic i l'acusació particular. Ni tan sols han negat la seva participació en els fets que els imputen". Acollir-se a no declarar és un dret emparat per la Constitució i en cap cas suposa una autoinculpació com dona a entendre l'escrit del jutge.

Aquest patró fixat pel jutge d'instrucció 20 de Barcelona, que és qui ha dictat la presó provisional sense fiança, pot fixar també el guió a seguir per a la resta de detinguts. 

 

A Lleida, els diferents jutjats de guàrdia han enviat 5 persones a la presó. S'imputen els delictes de desordres públics, lesions i atemptat contra agents de l'autoritat. 

A Girona hi ha 5 detinguts a la presó sense fiança. Se'ls imputen els delictes de danys, atemptat, lesions i desordres públics.

A Tarragona s'ha enviat 2 detinguts a la presó acusats de desordres públics.

Pendents de declarar

En total, n'hi ha 73 detinguts pendents de declarar davant el jutge. 30 a Barcelona, 9 a Girona, 24 a Tarragona i 13 a Lleida. El ritme que segueix la policia és de traslladar-los als jutjats 24 hores després de la detenció. 

En llibertat amb mesures cautelars

De moment, els jutjats han deixat en llibertat amb càrrecs 102 detinguts de tot Catalunya. Alguns d'ells tenen prohibit participar i aproximar-se a manifestacions, concentracions o actes de protesta i tenen ordres d'allunyament de subdelecions del govern espanyol.

A Barcelona hi ha 53 detinguts en llibertat provisional.

Entre els que estan en llibertat, hi ha els dos detinguts de la protesta que hi va haver al Centre Cívic d'Horta durant l'acte de C's. El jutjat d'instrucció 22 de Barcelona, en funcions de guàrdia, ha dictat la llibertat provisional a disposició del jutjat sempre que aquest així ho sol·liciti. La causa està oberta per un delicte d'atemptat a agents de l'autoritat.

A Lleida hi ha 25 persones en llibertat amb càrrecs i mesures cautelars.

El jutjat d'instrucció 3 de Lleida, en funcions de guàrdia, ha rebut aquest dijous els nou detinguts amb relació als diversos aldarulls a la ciutat dimarts passat. Per a vuit d'ells s'ha acordat la llibertat provisional amb mesura cautelar d'ordre d'allunyament de 500 metres de la subdelegació del govern espanyol a Lleida. Se'ls imputen els delictes de desordres públics, danys i atemptat. Aquest divendres el jutjat d'instrucció 3 de Lleida, en funcions de guàrdia, ha rebut 6 persones detingudes la matinada de dijous per diversos incidents a la ciutat. A tots els ha deixat en llibertat provisional amb compareixences quinzenals i amb ordres d'allunyament tant a la subdelegació del Govern com a la seu provincial d'Hisenda.

A Girona hi ha 13 detinguts en llibertat provisional.

El jutjat d'instrucció 2 de Girona ha deixat en llibertat provisional amb compareixences setmanals en el jutjat un dels detinguts de dimecres. A més, com a mesura cautelar, la magistrada ha acordat la retirada de passaport, prohibició de sortida del territori i la prohibició d'acudir a reunions, manifestacions, actes de protesta, actes multitudinaris o congregacions de grup mentre duri la tramitació de la causa, així com mantenir-se allunyat d'aquests actes i de les persones que l'integren a 1,5 km. A aquest tercer detingut se l'imputen els delictes de desordres públics i atemptat agents de l'autoritat.

A Tarragona hi ha 11 detinguts en llibertat amb càrrecs.

El jutjat d'instrucció 1 ha deixat en llibertat provisional 12 dels detinguts acusats de desordres públics amb compareixences quinzenals en el jutjat, retirada de passaport i prohibició de sortir del territori. També s'ha acordat la prohibició d'acudir, aproximar-se o participar en actes o manifestacions, a menys d'1 km durant un període de 6 mesos. 

Detinguts dia a dia

Dilluns, 14 d'octubre: 4

4 a l'aeroport del Prat.

Dimarts, 15 d'octubre: 33

6 a Barcelona.

2 a l'Àrea Metropolitana Nord.

9 a Lleida

14 a Tarragona

Dimecres, 16 d'octubre: 38

14 a Barcelona

5 a Tarragona

1 a la Catalunya Central

3 a Girona

12 a Lleida

1 a l'Àrea Metropolitana Sud

2 a Manresa

Dijous, 17 d'octubre: 19

6 a Barcelona

2 a Lleida

6 a Tarragona

5 a Girona

Divendres, 18 d'octubre: 54

12 a Barcelona

2 a la Catalunya Central

18 a Lleida

9 a Tarragona

12 a Girona 

1 a l'Àrea Metropolitana Nord

Dissabte, 19 d'octubre: 13

13 a Barcelona

Diumenge, 20 d'octubre: 6

3 a Barcelona

1 a Girona

1 a Lleida

Dilluns, 21 d'octubre: 2

2 a Barcelona