Els aldarulls que es van produir dimarts al vespre i a la nit en diferents punts de Catalunya van acabar amb 30 detinguts i 43 agents dels Mossos d'Esquadra ferits. Altres 125 persones van ser ateses al llarg del dia per Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) arreu del país. 

Segons han informat fonts policials, hi ha 14 detinguts a Tarragona, 8 a Lleida, 6 a Barcelona, 1 a Sabadell i 1 més a l'Ametlla del Vallès. Les detencions s'han fet per motius diversos, com ara desordres públics o atemptats a agents de l'autoritat. A Barcelona es van comptabilitzar fins a 157 barricades.

Al llarg del dia, segons ha informat el ministeri de l'Interior es van produir 41 detencions (29 a la demarcació de Barcelona, 14 a Tarragona i 8 a Lleida). Segons aquestes fonts, 54 mossos d'esquadra van resultar ferits, alguns amb lesions de consideració, i 18 agents del Cos Nacional de la Policia. A Barcelona es van comptabilitzar fins a 157 barricades, segons el ministeri.

Llibertat

Els catorze detinguts pels aldarulls de dimarts a la nit a Tarragona, entre els quals un menor, han quedat tots en llibertat amb càrrecs durant el matí de dimecres amb l’obligació de comparèixer davant el jutge quan siguin requerits, segons els Mossos d’Esquadra.

La policia els atribueix suposats delictes de desordres públics -pels danys a la subdelegació del govern espanyol, a l’edifici de l’Agència Tributària i al mobiliari urbà de la ciutat- i d’atemptat als agents de l’autoritat.

Ferits atesos pel SEM

De la seva banda, el SEM va atendre 125 persones durant la jornada de protestes de dimarts, 74 de les quals a Barcelona. En total es van evacuar 18 persones a centres mèdics, cap greu. Dels 74 atesos a la capital catalana, 66 van ser donats d'alta en el mateix lloc i 8 van ser traslladats.

A Gurb es van atendre 14 persones, amb un trasllat; a Lleida hi ha registrades 15 assistències, amb un trasllat. A Tarragona el SEM va atendre 11 persones, amb sis afectats donats d'alta in situ i cinc trasllats. A Girona la xifra va ser de 7 assistències, incloent dos evacuats a centre mèdic. A Sabadell es van atendre dues persones, amb un trasllat, i a Mollet del Vallès dues més, les dues donades d'alta en el lloc.