El secretari general del Grup Socialista a les Corts de Castella i Lleó i número 3 del partit, Ángel Hernández, ha estat detingut per, presumptament, amenaçar i colpejar repetidament la porta de la casa de la seva parella a Sòria, que a més és agent de la Policia Nacional. Segons ha informat la Policia Nacional als mitjans de comunicació, a les 23.30 hores d'aquest dilluns es va rebre l'avís al 091 d'una persona que assegurava que un home estava donant cops repetits i crits a la porta del seu domicili. Un cop rebut l'avís, la policia es va traslladar fins al lloc dels fets, i ha identificat la persona, la qual ha traslladat a dependències policials on ha passat la nit. Tanmateix, matisen que el detingut va necessitar assistència sanitària "a causa de l'estat de nervis en què es trobava". A primera hora del matí d'aquest dimarts, el detingut es trobava en dependències policials per prestar declaració.

La reacció del PSOE

El PSOE de Sòria ha confirmat que ha tingut constància de la detenció d'Ángel Hernàndez i acordarà la suspensió cautelar de militància fins a l'esclariment del suposat cas de violència de gènere que segons diversos mitjans de comunicació és la causa de la detenció. El PSOE de Sòria ha apuntat que, en cas de confirmar-se la informació seran "contundents i coherents" amb els seus valors. Al mateix temps, els socialistes també han reclamat "prudència i respecte a les actuacions policials i judicials".

En paral·lel, la seva companya a les Corts i viceportaveu del PSOE, Patricia Gómez, ha advertit que el partit actuarà de manera "contundent i coherent" si s'acaba confirmant la situació per la qual ha estat detingut Ángel Hernández. En una declaració als mitjans ha afirmat que "em provoca, en cas de ser cert, una profunda tristesa, en cas de confirmar-se els fets el PSOE actuarà de manera contundent i coherent, com sempre hem fet amb aquesta mena d'actes. Permeti'm que esperi a conèixer els fets, no m'agradaria emetre una valoració sobre alguna cosa que no conec", ha conclòs.