L'empresa de desallotjaments extrajudicials Desokupa ha desplegat aquest divendres una lona a Madrid contra el president a l'exili Carles Puigdemont i contra dirigents actuals i passats de Podemos com Ione Belarra, Irene Montero, Pablo Iglesias i Juan Carlos Monedero. "Continuarem netejant els carrers", resa la lona, que celebra el novè aniversari de l'empresa de desocupacions. La lona mostra una imatge de Carles Puigdemont vestit amb roba de presoner i està penjada a la façana d'un edifici al carrer Luchana, al centre de Madrid. No és la primera lona que penja la polèmica empresa, però en aquesta es pot veure un fotomuntatge de Puigdemont vestit amb roba taronja de presoner i assegut en un banc de presó amb el número 155 al pit, en al·lusió a l'article que es va aplicar a Catalunya després de la declaració unilateral d'independència l'any 2017.

A la dreta de Puigdemont apareix Juan Carlos Monedero subjectant una urna com les que es van utilitzar al referèndum de l'1 d'octubre, mentre que a l'esquerra apareixen les cares d'Iglesias, Montero i Belarra. A la part de dalt del muntatge es veu una bandera d'Espanya i al líder de Desokupa, Daniel Esteve, davant la façana del Congrés dels Diputats. No és la primera lona polèmica que Desokupa desplega a Madrid, ja que el mes de juliol passat, abans de les eleccions generals, en van penjar una al carrer d'Atocha contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, on es podia veure la seva cara enfrontada a la d'Esteve, amb el lema "Tu al Marroc, Desokupa a la Moncloa".

En la primera secció d'aquesta nova lona, destaca la frase "Desokupa compleix 9 anys" al costat del rostre del propietari i cara visible d'aquesta polèmica empresa, Daniel Esteve, de 53 anys. La segona part exhibeix la bandera d'Espanya, mentre que la tercera inclou els rostres d'Irene Montero, Ione Belarra i Pablo Iglesias, al costat de Carles Puigdemont embolicat en un vestit taronja amb el número 155 en el pit, i Juan Carlos Monedero sostenint una urna del referèndum de l'1 d'octubre, que té dibuixats logos de mitjans com El País, la cadena SER i La Sexta, mitjans que des de l'extrema dreta espanyola consideren "aliats" de l'independentisme i els "progres".

Desokupa és una de les empreses que es dediquen als desallotjaments extrajudicials a Espanya. Amb pràctiques que es mouen en els marges de la llei, el seu propietari i fundador, Dani Esteve, de 53 anys, ha sabut treure profit dels vídeos virals a xarxes socials i els programes de televisió de màxima audiència agitant el fantasma de les okupacions i posicionant-se políticament a l'extrema dreta. Del grup d'empreses que Esteve administra (compta amb 10 càrrecs actius) vinculades a l'hostaleria, la cosmètica i l'oci nocturn, Desokupa és la principal. L'empresa s'ha fet famosa publicant vídeos de desocupacions inicialment, però amb el pas dels anys gran part dels seus seguidors han començat a arribar-hi pels seus posicionaments ultres.