L'acusació que va fer un testimoni policial protegit contra l'expresident Jordi Pujol, i que també volia implicar l'advocat Gonzalo Boye, s'està desfent. La policia judicial ara veu contradiccions en la versió del testimoni andorrà, que està empresonat a Brians 2 per estafa, i ha deixat d'investigar aquesta peça separada, segons informa Vozpópuli.

"Davant la impossibilitat de comprovar la veracitat de les manifestacions abocades (...) i les contínues contradiccions", els agents han donat per "finalitzades les diligències indagatòries en relació amb aquesta peça separada", indica.

Aquesta setmana el mateix mitjà va difondre que el testimoni protegit havia declarat que la família Pujol amagava 100 milions a Nova Zelanda, i hi intentava implicar l'advocat Gonzalo Boye dient que tenia un signatura mancomunada al compte neozelandès on hi hauria aquesta fortuna amagada dels Pujol. La policia ara no s'ho creu després del que ha investigat.

El 12 de desembre del 2019 el titular de jutjat central d'instrucció número 5 de l'Audiència Nacional, José de la Mata, va rebre en seu judicial el reclús de centre penitenciari Brians-II IPS, que va presumir davant el jutge de ser una persona de la més estreta confiança de la família Pujol. Durant l'hora que va durar la declaració, va detallar presumptes moviments bancaris, i de caixes de seguretat a Portugal i Suïssa, com també comptes bancaris a Nova Zelanda i en països d'Amèrica.

Segons consta en la documentació citada per Vozpópuli, els agents han argumentat que no han pogut comprovar part de les afirmacions realitzades per IPS. Han reconegut que tres diligències practicades a Catalunya i a França -en col·laboració amb les autoritats franceses- no han donat fruit. El reclús va acompanyar els funcionaris policials a tres immobles on deia que hi havia "documentació compromesa" de la família Pujol, però ningú sabia qui era. "Davant la falta de correspondència del que ha referit el testimoni en anteriors ocasions, i després d'afirmar que era molt conegut pels empleats i responsables de l'establiment, se susciten dubtes sobre la realitat de la versió manifestada", assenyalen textualment els agents. Segons recull l'informe, la titular d'un dels immobles ha assegurat a les autoritats que "en aquest no hi ha cap mena de documentació o efecte de pertinença d'aquesta persona", en referència al testimoni.

Segons Vozpópuli, IPS va proporcionar també tres suposades carpetes amb les inicials JPF, que correspondrien presumptament a Jordi Pujol Ferrusola, però no ha permès comprovar-ne el contingut, i finalment no ha volgut col·laborar més amb la policia.

IPS ha ingressat dues vegades a la presó a Catalunya acusat d'estafa, la primera el 1993, i una segona el març del 2019, i té un total de set condemnes.