Després de la polèmica inauguració d'ahir al vespre, aquest dissabte s'ha donat el tret de sortida oficial a les competicions dels Jocs Mediterranis a les comarques tarragonines. Des de primera hora del matí, els terrenys de joc s'han omplert d'esportistes, però sembla que l'acollida per part del públic no ha estat l'esperada.

Assistència sota mínims

Molts recintes esportius presentaven un aspecte desolador i és que les graderies de les diferents subseus estaven pràcticament buides. Si la poca assistència a la cerimònia d'inauguració ja va sorprendre, els pronòstics pels dies vinents semblen encara més deplorables.

Jocs del Mediterrani El Vendrell

Imatge: Subseu del Jocs Mediterranis el Vendrell - Handbol Femení 

JOCS DEL MEDITERRANI HANDBOL

Imatge: Subseu dels Jocs Mediterranis Tarragona - Handbol Masculí / @Tarragona2018

Jocs del Mediterrani Tir amb arc

Imatge: Subseu dels Jocs Mediterranis Tarragona - Tir amb arc / @Tarragona2018

Jocs del Mediterrani Volei

Imatge: Subseu dels Jocs Mediterranis Tarragona - Voleibol Masculí / @Tarragona2018

 

Segons ha pogut saber El Nacional, l'organització dels Jocs ha reaccionat a la desesperada davant aquesta situació i, tot i la negativa inicial, els Jocs Mediterranis ha començat a regalar entrades.

Manca de facilitats

Tot i les peticions reiterades d'institucions i entitats del territori per aconseguir descomptes o facilitats per poder assistir-hi, l'organització s'hi va negar al·legant que "les entrades estaven exhaurides". Tal com ha explicat la Secretaria General de l'Esport a El Nacional, la Generalitat va contactar amb l'organització per sol·licitar entrades, ja que consideren que "com a principal patrocinador" haurien d'haver rebut un tracte més bo. Malgrat ser empàtics i conscients que l'organització ha hagut de treballar a contrarellotge, des de la Secretaria asseguren que a hores d'ara encara no han rebut invitacions, tot i que "donen l'oportunitat que arribin".

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya, la Unió de Consells Esportius de Catalunya, ajuntaments i clubs esportius del territori també han denunciat públicament la falta de facilitats i de relació amb els Jocs. 

El preu de les entrades era tan sols d'uns deu euros al dia, però la plataforma de vendes no permetia poder comprar més de sis entrades per persona ni oferia descomptes per a grups ni infants. A més, les entrades van sortir a la venda tan sols dues setmanes abans de l'inici de les competicions.

Aquesta manca de facilitats i els entrebancs a l'hora d'adquirir entrades tant per a les institucions i entitats com per la ciutadania ha provocat que l'assistència hagi estat pràcticament nul·la, tal com evidencien les imatges de la primera jornada.

Objectiu: omplir quan hi participa Espanya

Tanmateix, a última hora, l'organització ha contactat amb les entitats esportives de les comarques tarragonines per regalar entrades i omplir així els estadis. Especialment, aquesta oferta s'ha fet per als esdeveniments en què participa Espanya amb l'objectiu d'omplir aquests camps de joc i afavorir així la imatge i la representació espanyola a la competició.

Tan sols facilitant el nom complet i el DNI a les entitats esportives de cada poble on hi ha una subseu, l'organització ofereix assistir a tots els dies de competició que es desitgi. D'aquesta manera, els Jocs Mediterranis pretenen omplir unes graderies fins ara desoladores.