Aspirants a professor que avui han tenien la segona prova de les oposicions a una plaça fixa no han pogut arribar a l'examen per culpa del temporal i la neu a les carreteres. La situació ha provocat reaccions desesperades, demanant que es convoqui un altre dia per a la prova. Si no és així, poden perdre l'oposició.

El sindicat USTEC, majoritari a l'ensenyament, ha sortit en defensa dels aspirants de professor i ha demanat al Departament d'Educació que comuniqui una nova data per a la celebració de la segona prova de les oposicions a una plaça fixa, als aspirants que no han pogut arribar a l'examen. En un comunicat, el sindicat ha carregat durament contra el Departament i la "preocupant incompetència" dels seus responsables per no haver ajornat la prova, i assegura que té comptabilitzats "desenes de casos" de bloqueig per la neu. En aquest sentit, afirma que un jutjat o un tribunal podria anul·lar la prova perquè no es complien les condicions d"'equitat ni igualtat" per a la seva realització.

USTEC-STEs sospita que els opositors que no han arribat a l'examen són una "situació generalitzada", just al contrari del què assegurava aquest migdia el director general de Centres Públics, Josep González-Cambray, quan en una entrevista al 3/24 ha parlat d'alguns casos "puntuals", a qui se'ls oferiria "flexibilitat" a l'hora de fer l'examen i si tampoc arribaven a temps, estudiar cada cas concret.

Pel sindicat, aquesta situació "era un desastre anunciat" i ha insistit que és "irresponsable" haver mantingut la convocatòria. Segons USTEC-STEs no s'hauria d'haver celebrat tant per les males dades epidemiològiques com per les previsions meteorològiques, que apuntaven a nevades generalitzades i a possibles problemes de mobilitat. "El fet és greu perquè es posa en perill la salut i la seguretat dels membres de la comunitat educativa", ha criticat.