Els escàndols amb les vacunes continuen. Una desena d'agents de la Guàrdia Civil d'Alacant, assignats a custodiar i entregar vacunes a les residències de gent gran, es van vacunar contra la Covid-19. Els fets, que fonts de la Benemèrita han confirmat ara Europapress, van succeir el mes de desembre quan van sobrar dosis i el personal mèdic els les va oferir.

Amb tot, es van acabar vacunant vuit efectius, un tinent de Dénia i altres agents de Benidorm i Torrevella. Tots ells formaven part del procés de trasllat de les vacunes, segons informava el diari Levante-EMV aquest passat dimarts.

Els guàrdies civils es van vacunar en residències 

La vacunació va tenir lloc als centres de gent gran on anaven destinades les dosis, quan les vacunes sobrants s'anaven a tirar i el personal mèdic les va oferir als agents per evitar el desaprofitamentDes de la institució han assegurat que "en cap moment es va incomplir cap protocol" i "no ha existit ni premeditació ni traïdoria" perquè van ser els mateixos sanitaris que van oferir les dosis a les tres unitats encarregades de supervisar els processos de vacunació. 

Vacuna Covid personal sanitario - EFE

Una desena d'agents de la Guàrdia Civil d'Alacant es van vacunar contra la Covid-19 el mes de desembre. / EFE

Així mateix, expliquen que, quan el general en cap de la zona de la Guàrdia Civil va tenir coneixement dels fets, va emetre el 10 de gener una instrucció aclaridora després de consultar la situació amb la Conselleria de Sanitat. "El mateix personal sanitari va oferir posar-los les dosis, explicant-los que eren sobrants i que s'acabarien descartant. Aquesta informació es va traslladar a la Conselleria de Sanitat de la Comunitat Valenciana, que va aclarir que no podia ser vacunat ningú que no formés part dels protocols establerts", assegura la Comandància.

La Guàrdia Civil assegura que no s'ha incomplert cap protocol

L'institut armat insisteix que "no s'ha incomplert cap protocol" i que van advertir els agents després de parlar directament amb Salut Pública per a "corregir" qualsevol comportament.

Per la seva banda, fonts de la Conselleria de Sanitat han assenyalat a Europa Press que no s'obrirà cap investigació si no existeix una denúncia formal.

 

Imatge principal: Un cotxe patrulla a la Canyada (Alacant). / Europa Press