Pablo Llarena va tramitar les euroordres contra tot el Govern a l'exili i per la secretaria general d'ERC, Marta Rovira, i només havia d'esperar la decisió dels diferents jutges. Amb les fiscalies coordinades i fent els tràmits a instàncies de la Fiscalia del Tribunal Suprem, l'atenció estava posada en Alemanya, on es va detenir el president Carles Puigdemont i on s'esperava, per part de la justícia espanyola, que s'acceptessin els delictes de rebel·lió i malversació i l'extradició del president.

Però descartant el delicte de rebel·lió, perquè el jutge alemany no hi veu per enlloc violència, els plans de Llarena han quedat estroncats. I les reaccions s'estan fent esperar.

De moment, el Tribunal Suprem l'única cosa que ha dit de manera més o menys oficial és que al Tribunal Suprem "encara no ha arribat cap notificació de les autoritats judicials alemanyes". I de fet no arribarà fins que el jutge no decideixi sobre el delicte de malversació i sobre la possible extradició.

La fiscalia tampoc es pronuncia. Només ha deixat a l'aire si pot o no presentar recurs a la decisió de la llibertat sota fiança i al fet que s'hagi descartat el delicte de rebel·lió. Fonts del ministeri públic esperen veure la resolució per si el jutge ha deixat oberta la possibilitat de presentar recurs, tot i que en un principi la resolució és ferma.

Qui sí que ha reaccionat enèrgicament per dir que estudien reaccionar judicialment ha estat l'acusació popular. VOX ha comunicat que "els serveis jurídics, en coordinació amb els advocats alemanys, estan estudiant les mesures legals oportunes per aconseguir que el processat pugui finalment ser jutjat per tots els delictes de rebel·lió i malversació".