Desbandada al PP de Girona per discrepàncies amb la direcció provincial del partit, dirigida per Maria Àngels Olmedo. Deu membres de l'executiva provincial, entre ells la regidora de Puigcerdà Meritxell Forment i el vicesecretari d'organització i membre històric de la formació, Jaume Veray, han deixat el càrrec en les últimes setmanes, segons informa el diari Ara.

Segons fonts del partit, els dimissionaris no comparteixen les maneres de fer d'Olmedo, a qui acusen de gestionar només amb un cercle íntim i d'haver buidat de competències les vicesecretaries. Fa uns dies, a més, la presidenta va intentar cessar el regidor de Calonge i secretari general del partit a Girona, Alberto Mas, arran d'una moció de censura al municipi.

Els dimitits ja s'acosten a la meitat dels 28 membres que té l'executiva. Entre ells i a banda de Forment i Veray, també hi ha la vicesecretària de comunicació a Girona, Àngela Domènech, i el número dos de la candidatura a Girona en les darreres generals, Pau Romero.

Tots ells han abandonat l'executiva, però almenys de moment no han estripat el carnet del partit. Segons les fonts consultades, els crítics també acusen Olmedo de falta de lideratge i afirmen que, des que va assumir la presidència, la formació ha experimentat un 40% de baixes d'afiliats.

L'últim episodi va tenir lloc a finals d'octubre quan Olmedo va trucar el regidor de Calonge, Alberto Mas, que va donar suport a una moció de censura que va donar l'alcaldia a Junts per Calonge. Segons fonts properes al partit, va intentar cessar-lo del càrrec de secretari general, sense èxit.

El PP de Catalunya va anunciar fa unes setmanes un expedient disciplinari a l'edil i la direcció dels populars a Catalunya va afirmar que no havia autoritzat la maniobra. De fet, van assegurar que li van donar instruccions per tal que no hi donés suport.

Mas s'ha limitat a dir que la situació hauria de fer reflexionar a la direcció del partit i que s'ha perdut "la gent més valuosa". "No volem ser còmplices d'aquesta manera de portar el partit", ha remarcat.

La fuga de membres de l'executiva arriba només unes setmanes després que l'exdiputat del PP per Girona Sergio Santamaría, anunciés que abandonava el partit en desacord amb el paper de Casado a la moció de censura de Vox al Congrés.

En les darreres eleccions municipals, els populars només van aconseguir quatre regidors a la demarcació de Girona: a Roses (Alt Empordà), Calonge (Baix Empordà), i Puigcerdà i Urús (Cerdanya).