Barcelona en Comú, la formació de l'alcaldessa Ada Colau, està patint una desbandada. Fins a 4 alts dirigents del grup municipal han anunciat que no repetiran o estan rumiant plegar. Avui ho ha anunciat la segona tinent d'alcalde, Laia Ortiz, que ha al·legat problemes personals i familiars, i ha argumentat: "Sempre he pensat que a la política hi estem de pas i ningú és imprescindible".

La baixa de Laia Ortiz s'afegeix a la del primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, la mà dreta de Colau, que ha anunciat que deixa l'Ajuntament per presentar-se com a candidat a les eleccions europees en la llista comuna amb Podemos.

També ha anunciat que plega el regidor d'Habitatge, Josep Maria Montaner, que ha al·legat raons d'edat. Va ser el primer a anunciar que volia deixar l'Ajuntament, a finals de l'any passat.

I està en procés de reflexió sobre si seguirà o no Gala Pin, regidora de Ciutat Vella. 

A tot això se suma que el tercer tinent d'alcalde, Jaume Asens, molt pròxim a Colau i també al líder de Podemos, Pablo Iglesias, es perfila com a possible candidat de Podem a les eleccions generals. Si es confirma, també deixarà l'Ajuntament.