El setmanari Der Spiegel ha interpretat la decisió de JxCAT de proposar una nova investidura del president Carles Puigdemont abans del 14 de maig com una mostra que "els independentistes catalans no es rendeixen".

Segons Der Spiegel, Puigdemont vol aprofitar l'escletxa que representa la reforma de la llei de la Presidència que permet fer una investidura a distància. "JxCAT està aprofitant la recent decisió del Parlament que permet al cessat líder independentista tornar-se a presentar", afegeix.

El setmanari precisa però que el govern espanyol vol impugnar aquesta revisió de la llei, i que a més hi ha amenaça d'eleccions si s'arriba al 22 de maig sense poder formar govern. Dóna per fet, però, que l'independentisme no vol aquesta opció. "Si no hi ha escollit un president autonòmic el 22 de maig, Catalunya anirà a noves eleccions, però molts partidaris de la independència volen evitar-ho pel risc de perdre la majoria que tenen al Parlament", indica.

Der Spiegel assenyala que Puigdemont està considerat "el líder més important" del sobiranisme, i que està ara pendent de la decisió final de la Justícia alemanya.

Els principals mitjans alemanys s'han fet ressò de la reunió ahir de Puigdemont amb JxCAT a Berlín, centrant-se en la roda de premsa del portaveu de la coalició, Eduard Pujol. Aquest és el vídeo que ha publicat Süddeutsche Zeitung.