El departament d'Estat nord-americà ha reconegut avui a través d'un alt càrrec, que segueix els esdeveniments de Catalunya, i que per a ells és "molt important" estar-ne al dia. Ha fet les declaracions davant la mobilització que es prepara per al 21-D, coincidint amb la celebració del Consell de Ministres a Barcelona. El posicionament dels EUA confirma l'interès internacional pel conflicte entre l'Estat espanyol i Catalunya, acompanyat en el seu cas de preocupació.

Com és habitual en els comunicats del departament d'Estat, ha fet costat a la integritat territorial d'Espanya. "Per a nosaltres és molt important estar al dia de la situació, seguim les discussions i el que està passant, però des de la nostra perspectiva no hi ha cap canvi en el nostre punt de vista pel que fa a la integritat territorial", ha indicat l'alt funcionari.

L'alt càrrec del departament d'Estat, citat per Europa Press, ha valorat la importància que tenen per als Estats Units les bases de Morón i Rota, i ha destacat la cooperació en matèria de defensa, tant en el terreny bilateral com al si de l'OTAN. En aquest sentit, ha celebrat la decisió del govern de Pedro Sánchez d'invertir 7.300 milions d'euros en tres programes d'armament.