Un exmilitant de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), Nil García, ha denunciat a la xarxa social Twitter que va ser víctima d’assetjament sexual quan tenia 16 anys per part d’un càrrec de CDC primer i posteriorment de Junts a Tarragona al qual anomena “senyor Q”. Poc després que aquest exmilitant exposés el cas, un altre militant de la JNC, Àngel Segura, ha assenyalat que l’anomenat senyor Q, “porta anys repetint el mateix patró amb alguns dels militants més joves de l'organització”. La JNC ha reaccionat de la mà del seu secretari general, Álvaro Clapés-Saganyoles, que aquest mateix diumenge s’ha posat a “la seva disposició per tal d'esclarir els fets i actuar en conseqüència”.

Tot ha començat amb un primer fil de l’exmilitant, que s’ha decidit a donar a conèixer el cas un cop l’esmentat senyor Q ha tornat a contactar amb ell per Facebook i li ha fet “reviure” la situació. Segons Garcia, els fets van tenir lloc quan tenia 16 anys i va entrar a militar a la JNC, partit del que guarda “molts bons records”, però ben aviat va aparèixer “un càrrec orgànic en el partit que havia estat regidor d'una important ciutat catalana”. Aquest senyor Q va obrir un grup de Wahtsapp amb Garcia i un altre jove i, segons relata la víctima, els va fer diverses propostes, donat el fet que tots dos joves eren homosexuals. 

El mateix Garcia ha lamentat que la denúncia interna que al seu moment va fer al partit acabés "en res". "No van veure indicis de mala praxi que un tio de 50 anys conversés de sexe amb dos nois de 16-17 anys i que tingués el vídeo d'un masturbant-se", ha afegit. Un cop s’ha difós aquest fil, el militant Àngel Segura ha assegurat que el presumpte assetjador porta anys “seguint el mateix patró” i ha afegit que “alguns no ho havíem fet públic perquè ell no havia anat més enllà d'algunes converses pujades de to o 'estranyes' que ens generaven molta incomoditat”, però ha assegurat que “el cas d'en Nil malauradament no és l'únic”, i ha afegit que ja ho ha posat en coneixement de Junts per Catalunya.

La JNC ho investigarà 

Finalment, des de la JNC, el secretari general, Álvaro Clapés-Saganyoles, ha expressat “el meu suport i el de la JNC a les persones afectades i em poso a la seva disposició per tal d'esclarir els fets i actuar en conseqüència”. “Tolerància zero amb l'assetjament”, ha afegit, per indicar que ja s’ha posat en contacte amb Jordi Turull, secretari general de Junts per Catalunya, “per coordinar les actuacions davant dels fets denunciats”. A més, ha reiterat el suport i acompanyament de la JNC a les persones afectades.