Els Mossos d’Esquadra han denunciat 12 persones contràries a l’okupació de les finques de la Bonanova a Barcelona per desobediència. Segons han informat fonts policials, al voltant de les cinc de la matinada, grups de joves es van anar apropant als edificis okupats, desobeint les indicacions policials. Per tot plegat, van acabar denunciats. Durant tota la nit la policia va mantenir un dispositiu de seguretat i ordre públic a la zona sense cap incident important. Les protestes a favor i en contra de les finques okupades van acabar sense cap aldarull rellevant. La manifestació convocada per Desokupa va agrupar unes 500 persones mentre que la marxa en suport al col·lectiu en va aplegar unes 600, segons fonts de la Guàrdia Urbana.

En tot moment la policia va mantenir un cordó que va separar les dues protestes. La darrera va abandonar el lloc dels fets i al seu pas un grup reduït de manifestants va trencar alguns aparadors mitjançant el llançament de pedres i objectes contundents. D’altra banda, un grup es va enfrontar contra alguns agents i es van produir algunes càrregues aïllades quan els manifestants han volgut canviar el recorregut de la marxa. Finalment, la policia ha confirmat que continua mantenint la presència fixa uniformada a la zona amb l’objectiu de garantir la seguretat dels veïns, mantenir l'ordre públic i evitar possibles incidències.

Les cases okupes de Sarrià

El Kubo i la Ruïna no són dos centres històrics de la lluita antisistema de la ciutat de Barcelona. Una va ser ocupada l’any 2016 i l’altra l’any 2019. Tot i tenir poca activitat i pocs okupes —abans de l’esclat de la problemàtica només hi vivien una vintena de persones—, l’enfrontament amb els veïns i la participació de Desokupa, que els okupes vinculen amb l’extrema dreta, ha fet revifar el moviment i ara compten amb una xarxa de suport que supera els límits d’aquest barri de la ciutat de Barcelona. 

Prop de 400 agents dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana van desplegar aquest dijous un dispositiu de màxima seguretat a la plaça Bonanova de Barcelona, davant les dues protestes convocades per Desokupa i els col·lectius que donen suport als habitants de La Ruïna i El Kubo. Els agents van tancar l'accés a la plaça per evitar que les dues manifestacions de sentit contrari convergissin. Alguns comerços van abaixar la persiana abans de l'horari previst davant els possibles aldarulls. Tot i això, els manifestants que donaven suport als okupes van fer destrosses en 11 establiments quan tornaven cap a Gràcia. Tot plegat, després que en les darreres setmanes s'hagi produït un deteriorament de la convivència entre els partidaris i els detractors del moviment okupa que des de fa anys resideixen en aquests dos immobles.