Membres de l'Assemblea per una Escola Bilingüe (AEB), de Societat Civil Catalana i d'Impuls Ciutadà han lliurat avui al Congrés un informe en el qual s'especifiquen unes cinc-centes evidències, en un centenar de centres catalans, d'una, asseguren, "trama nacionalista emparada per la Generalitat".

L'informe, titulat Instrumentalització nacionalista del sistema educatiu a Catalunya: el cas de l'1 d'octubre, ha estat lliurat per Ana Losada, representant de l'AEB i una de les autores de l'informe, que demà també el portarà al defensor del poble. Es dona la circumstància que el defensor va informar ahir al Congrés que amb prou feines havia rebut una trentena de queixes sobre adoctrinament en aules catalanes.

La portaveu d'Educació de Ciutadans, Marta Martín, i el portaveu de la formació taronja a Balears, Xavier Pericay, han agraït a Losada la feina amb la qual creuen que "el govern espanyol no pot ignorar aquest problema". Pels denunciants, des de fa trenta anys s'està vivint una situació d'"indefensió" per part dels pares i alumnes no nacionalistes. Hi ha, asseguren, un "entramat que treballa per aconseguir la independència" en el qual hi ha implicats, afirmen, directors de centres, docents i fins i tot associacions de pares i mares.