La justícia alemanya haurà de tornar a pronunciar-se sobre el procés català. Segons ha avançat NacióDigital i han confirmat fonts de la Conselleria d'Exteriors a ElNacional.cat, la delegada del Govern a Alemanya, Marie Kapretz, ha denunciat davant la fiscalia d'aquell país el suposat espionatge del ministeri de Josep Borrell contra la seva persona. Aquest diari ha tingut accés al document, adjunt a continuació. 

A l'escrit s'hi recull que tot i que Kapretz no va exercir en el càrrec entre novembre del 2017 i juliol del 2018 arran de l'aplicació de l'article 155, els serveis secrets de l'Estat van fer seguiment de la seva activitat privada com a ciutadana. Alhora, la denúncia argumenta que el dossier dels serveis secrets espanyols inclou informació resultant o bé de la monitorització del seu correu electrònic, o d'alguna font que va participar en els mateixos actes que ella, per exemple la compareixença de premsa del 7 d'abril del 2018 a Berlín, just l'endemà de l'alliberament de Carles Puigdemont per part de l'Audiència de Schleswig-Holstein. 

Des de la Conselleria d'Exteriors assenyalen que la denúncia s'ha presentat a títol individual i destaquen que com a Govern de la Generalitat no podrien presentar una denúncia a la justícia germana. 

De moment, a qui tocarà decidir si hi ha motius per iniciar una causa judicial és a la fiscalia. D'aquesta manera, el conflicte català torna a obrir una carpeta a la justícia alemanya, després que la primavera de l'any passat desestimés el delicte de rebel·lió pel qual s'està jutjant els líders independentistes al Tribunal Suprem. 

Aquesta nova acció arriba just després que el TSJC hagi desestimat el tancament de les delegacions exteriors del Govern català, tal com havia sol·licitat Borrell.