La cadena Russia Today ha emès un demolidor reportatge de la periodista Aliana Nieves sobre la Marca Espanya, i assegura que és el país "on es pot ajuntar cel i terra però res no és capaç de modificar l'statu quo". És evident que Aliana Nieves no serà la periodista que guanyi els 12.000 euros oferts pel ministre d'Exteriors, Alfons Dastis, al corresponsal que doni millor imatge d'Espanya. 

L'emissora russa recorda l'exili del president Carles Puigdemont, els consellers exiliats i presos, el raper Valtonyc, i l'actor Willy Toledo, mentre els treballadors de la televisió pública espanyola "es vesteixen de negre cada divendres en protesta contra la manipulació". Recorda que el relator de l'ONU David Kaye ha criticat que es parli del delicte de rebel·lió contra els polítics catalans, i ha demanat que no es barregi amb el dret a la protesta.

També apunta que dos dels principals partits -PP i Cs- estan en competició per veure "qui sent més orgull per ser espanyol", mentre que Podemos debat "sobre el xalet de més de mig milió d'euros que s'han comprat els seus líders".

La conclusió de Russia Today és que "la Justícia ha fugit d'Espanya".