Demòcrates de Catalunya concorrerà a les properes eleccions al Parlament del 21 de desembre amb la llista que liderarà Esquerra Republicana, sempre que no hi hagi una candidatura unitària de tot el sobiranisme. Així ho han decidit les seves bases en una consulta interna que havia impulsat la direcció de la formació liderada per Antoni Castellà.

Segons un comunicat del partit, un cop fet el recompte de resultats, un amplíssim 93% dels participants a la consulta han avalat aquesta opció de presentar-se en una llista “el més transversal possible” amb “Demòcrates, ERC, MES, Avancem, independents i que estigui oberta a formacions que defensin la República”.

Amb un cens total de 2.333 membres de Demòcrates, la formació ha tancat aquest divendres a les 11:00 hores del matí la consulta electrònica sobre la participació al 21-D. Així, hi ha votat un 36,65% del total de membres (855 persones), amb un resultat que avala l’opció guanyadora amb un 93,13% (797 vots), un 4,72% (40 vots) havia votat en contra, i un 2,15% (18 vots) ha optat per votar en blanc.

La consulta impulsada només oferia aquesta possibilitat de pactes, deixant fora qualsevol altra via i quedant descartat un acord amb el PDeCAT només, soci habitual dels que formen ara Demòcrates.