Democracia Ourensana ha estat un dels protagonistes d'aquesta nit electoral a Galícia, després que hagi aconseguit entrar a la Xunta, on comptarà amb un diputat, amb el 98% dels vots escrutats. El partit liderat per Gonzalo Pérez Jácome, actual alcalde d'Ourense, ha complert amb les expectatives que mostraven les enquestes, que li donaven representació mínima, i ha fet història amb el suport de 14.933 vots (1,03%), irrompent com a quarta força a la cambra autonòmica. Així, el candidat Armando Ojea ha aconseguit el seu escó de diputat, en una nit marcada per una nova majoria absoluta del Partit Popular

🔴 Resultats eleccions a Galícia 2024, DIRECTE | Escrutini i qui ha guanyat

🗳️ Consulta tots els resultats de les eleccions a Galícia
 

Si bé l'escó de Democracia Ourensana no serà decisiu per al futur govern de Galícia, tal com pronosticaven alguns sondejos, la formació s'ha estrenat a la Xunta, fent el salt a la política autonòmica després d'uns bons resultats a les darreres eleccions municipals del maig del 2023, que els van portar a ser la primera força a Ourense, on van créixer 6.000 vots i ara mateix ostenten l'alcaldia.

Aquesta nit s'han fet un lloc a la cambra gallega, una fita que des del partit qualifiquen d'"històrica". "És absolutament històric que un partit d'Ourense hagi entrat a la Xunta. No ha passat mai", ha destacat el líder de la formació, Gonzalo Pérez Jácome, en declaracions a la premsa per valorar els resultats d'aquestes eleccions gallegues. Pérez Jácome ha celebrat que han assolit el seu objectiu i ha subratllat que fa gairebé "40 anys" que l'hemicicle de Galícia "té la mateixa foto", amb "PP, BNG i PSOE" com a protagonistes, però que ells han aconseguit "trencar-la". "Ni Vox, ni Sumar hi han entrat, estem fent una cosa històrica i meritòria", ha defensat, remarcant que Democracia Ourensana és la quarta força, només per darrere del guanyador de la nit, el PP, el BNG i el PSOE. Així mateix, ha agraït el suport als "15.000 ciutadans d'Ourense que han cridat prou".

Defensar Ourense dins l'hemicicle gallec

La formació, que es defineix com una força "ni de dretes, ni d'esquerres", vol portar la defensa d'Ourense a la Xunta, davant "el descontentament amb les gestions actuals". "La província d'Ourense s'ha de salvar perquè fa temps que l'intenten destrossar", ha remarcat el president del partit. Aquest és l'objectiu que persegueixen des del 2001, quan es va constituir la formació, estretament vinculada a la televisió local Auria TV, dirigida pel mateix Pérez Jácome. 

 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!