Molt probablement la Fiscalia haurà d'obrir noves investigacions sobre el rei emèrit. Després que Joan Carles I hagi fet una nova regularització, pagant a Hisenda 4,4 milions d'euros prèviament declarats, Dolores Delgado ha anunciat que hi haurà més moviments del ministeri pública, que en aquests moments té obertes tres investigacions. En una compareixença al Congrés dels Diputats aquest dimarts, ha admès que "segurament les noves regularitzacions ens donaran noves dades i ens obligaran a realitzar noves investigacions i comprovacions".

La fiscal general de l'Estat s'hi ha referit en la seva compareixença a la comissió de Justícia del Congrés, després de defensar la feina realitzada per l'equip "altament qualificat" de la Fiscalia del Tribunal Suprem. "Per primera vegada a la història d’Espanya s’investiga un excap de l’Estat i ho fa la fiscalia", s'ha felicitat la també exministra de Justícia. En aquest sentit, ha continuat, "gràcies a aquestes investigacions, s’ha produït en menys de dos mesos que hagi aflorat una quantitat important de diners", en referència a aquestes dues regularitzacions. "Uns diners de les arques públiques, que és de tots els espanyols", ha assegurat. Poc més ha afegit, perquè ha dedicat pocs minuts a respondre els grups parlamentaris, a diferència de la seva intervenció inicial de dues hores.

 

Justament contra la Fiscalia, entre altres institucions de l'Estat, va disparar ahir Podem, que va denunciar la inacció davant les irregularitats del rei emèrit. “Un cop més es demostra no només que la monarquia està ofegada per la corrupció, sinó com poden riure’s del conjunt de la ciutadania”, denunciava aquest dilluns, en roda de premsa, la portaveu Isa Serra. La dirigent de la formació morada enviava un avís a navegants: “Cada dia que passa sense que la Fiscalia o el Suprem investiguin, es degraden el conjunt de les institucions de l’Estat”.

En canvi, des del cantó socialista defensen l'actuació de les diferents institucions de l'Estat. En roda de premsa després del Consell de Ministres d'aquest dimarts, la portaveu i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha rebatut que les “insinuacions” d’aquests dies en aquesta direcció “res tenen a veure amb la realitat”. Ha defensat que l’Agència Tributària és “absolutament professional” i que “respon únicament i exclusivament a criteris tècnics”. També ha deixat clar que Hisenda, com en totes les investigacions, col·labora amb la Fiscalia. A partir d’aquí, no ha “afegit res més” sobre aquesta qüestió.