El govern espanyol ha tancat la Delegació del Govern davant de la Unió Europea fins a "nova ordre". Segons ha pogut saber l'ACN, el Ministeri d'Exteriors ha enviat un burofax ordenant a tots els treballadors que marxin cap a casa "fins a nova ordre", tot i que més tard ha explicat que té previst reobrir-la aquest dijous i justifiquen el tancament de la seu per "evitar possibles aglomeracions" tenint en compte que s'havia fet una convocatòria "sense autorització ni informació".

En l'escrit, que ha arribat a la delegació a través de l'ambaixada espanyola a Bèlgica, es recorda que la seu està sota la "tutela" del govern espanyol. 

La delegació del Govern a Brussel·les era l'última que quedava oberta fora de l'Estat, malgrat que el seu últim representant, Amadeu Altafaj, en va ser acomiadat a finals d'octubre per l'aplicació de l'article 155. 

L'ordre arriba coincidint amb la prohibició de Madrid de celebrar a la seu de la delegació una reunió entre el president del Parlament, Roger Torrent, el president en funcions i líder de JuntsxCat Carles Puigdemont, i els diputats Clara Ponsatí, Lluís Puig, Meritxell Serret i Toni Comín.