La primera fase dels dejunis encadenats i col·lectius, promoguts per la campanya "Prou ostatges", comença avui al vespre a Barcelona. El dejuni el faran una desena de persones simultàniament en un edifici emblemàtic de Sarrià, l'històric Dipòsit d'Aigües del Rei Martí. 

L'acció tindrà lloc en aquest espai, on les persones que facin el dejuni faran vida i descansaran fins al 20 de desembre. El dejuni es farà en relleus d'un mínim de dos dies i un màxim de set, per part de persones d'entre 18 i 75 anys. Abans passaran una supervisió mèdica prèvia i tindran seguiment assistencial

L'acció pretén denunciar la situació que pateixen els presos polítics i donar suport a la vaga de fam de Jordi Sànchez, Jordi Turull, Joaquim Forn i Josep Rull. Segons l'ANC també es vol "ampliar el ressò de la protesta dels vaguistes tant a dins del país com en l'àmbit internacional". Amb accions com aquesta la campanya vol destacar que "no hi haurà normalitat democràtica fins que els ostatges puguin recuperar els càrrecs que el poble els va encarregar". 

Actes públics d'acompanyament

En aquest dejuni al barri de Sarrià també s'han programat actes públics d'acompanyament a les persones que facin l'acte de protesta. Aquest divendres al vespre l'acció començarà amb una conferència sobre el sentit d'una vaga de fam per part del professor i activista mallorquí Jaume Sastre, que va fer 41 dies de vaga de fam en contra de la llei del govern balear de José Ramón Buzá que volia marginar la presència del català a l'escola

Fins al dia 20 de desembre hi haurà actes públics a les 7 de la tarda, coincidint amb el moment que es farà el relleu de les persones que dejunen. 

Diumenge que ve també començarà un dejuni a les 7 de la tarda a Montserrat, que s'allargarà fins al dia de Sant Esteve. El pròxim 14 de desembre en començarà un altre al Casal Parroquial de Santa Maria de Cornellà, que durarà fins al dia 21. Paral·lelament s'estan preparant altres dejunis. 

La campanya "Prou ostatges" es va posar en marxa el passat mes de febrer, però s'ha reactivat amb els dejunis. Té l'aval d'un grup d'entitats civils i partits que s'han coordinat per donar suport a la vaga de fam, entre els quals destaquen l'ANC, Òmnium, l'AMI, l'ACM, ERC, CUP i JxCat.