Fonts de la defensa de Carles Puigdemont han recordat que la fiscalia general de Schleswig-Holstein encara no ha decidit si accepta tramitar o no l'ordre europea de detenció contra el president. A més, els advocats descarten que hi hagi una compareixença de Puigdemont davant del jutge el proper dimarts, ja que és quan tot just arribarà tota la documentació del cas als tribunals.

A partir d'aleshores, quan s'estudïi el cas, la fiscalia decidirà si accepta o no la tramitació de l'euroordre. En cas d'acceptar-la, a més, haurà de resoldre si és a favor d'una extradició cap a Espanya, o no. En aquest escenari, la fiscalia també haurà d'especificar per quins delictes estipulats a l'euroordre voldria extradir Puigdemont, si opta per aquesta via.

Un cop es conegui la decisió de la fiscalia s'obre també la possibilitat que Puigdemont surti de la presó. Això seria en dos possibles escenaris: si la fiscalia de Schleswig-Holstein decideix no procedir amb l'euroordre, o si accepta tramitar l'extradició però considera que el president pot esperar la decisió en llibertat amb mesures cautelars.