Malgrat passar diverses setmanes navegant enquadrada en un grup de combat liderat pel portaavions nord-americà USS Abraham Lincoln, el llistat d'activitats recents de la fragata espanyola Méndez Núñez omet aquesta circumstància, després de la polèmica decisió d'abandonar el grup naval davant d'una presumpta escalada de tensió entre els Estats Units i l'Iran.

Segons avança El Confidencial Digital, recentment el web de l'Armada ha inclòs un text en el qual s'explica l'actual missió de la fragata, on s'especifica que va partir d'El Ferrol l'11 l'abril amb l'objectiu de "circumnavegar el globus en sentit Est, l'any en què es commemora el 500 aniversari del començament de la volta al món per Juan Sebastián Elcano".

El text afegeix que el vaixell "s'integrarà a diverses maniobres i operacions amb unitats navals de marines de diversos països amics i aliats", però s'omet especificar que la seva integració en un grup de combat al costat del portaavions Abraham Lincoln va finalitzar de manera precipitada i a banda de dades històriques sobre la fragata, es limita a afegir que es preveu donar fi a la missió el mes d'octubre.

Ordres de Margarita Robles

Cal tenir en compte que la fragata es va unir al portaavions i altres vaixells de la marina dels Estats Units al poc de salpar, una vegada va arribar a l'Estret de Gibraltar i integrada en ell va travessar la Mediterrània d'oest a est, va creuar el Canal de Suez i va baixar pel mar Roig. Al poc, davant d'una escalada de tensió, la ministra de Defensa, Margarita Robles, va donar ordre de retirar la Mendez Núñez de la formació internacional.

Això sí, a l'abril sí es va especificar que la fragata havia salpat de Ferrol "per iniciar un desplegament operatiu en el Grup de Combat Número 12, com escorta del portaavions USS Abraham Lincoln." En aquell moment, s'especificava que una vegada acabat l'exercici amb el grup de combat, la missió es completaria amb la "circumnavegació del globus", una cosa que ara s'ha convertit en la missió principal de la Méndez Núñez.