El Govern ha aprovat a la reunió d'avui una deducció autonòmica de l'IRPF per a persones amb uns ingressos anuals entre 14.000 i 22.000 euros bruts. Segons aquest nou decret de mesures urgents en matèria fiscal, no estan obligats a presentar declaració els contribuents que hagin percebut rendiments íntegres del treball d'un mateix pagador per import inferior a 22.000 euros anuals. En cas que els rendiments provinguin de dos o més pagadors, la declaració s'haurà de presentar a partir de 14.000 euros bruts anuals.

L'objectiu d'aquesta mesura és, segons ha explicat la consellera de Presidència, Meritxell Budó, protegir els treballadors amb precarietat laboral que aquest anys s'han hagut d'acollir a un ERTO, es troben a l'atur o que han encadenat diversos contractes per l'actual situació provocada per la Covid.

La deducció inclosa en el decret llei crea una deducció autonòmica de l'IRPF equivalent a la diferència entre la quota íntegra catalana i la quota íntegra estatal, sempre que aquesta diferència sigui positiva.

Amb això, el Govern estima que aquesta mesura podria beneficiar unes 250.000 persones a Catalunya i representarà uns 16,3 milions que les arques de la Generalitat deixaran d'ingressar.

Establiments turístics

En el mateix decret, el Govern ha aprovat ajornar la posada en marxa de l'increment de les tarifes de l'impost sobre les estades en establiment turístics. S'ajorna fins a l'1 de juny del 2021 l'entrada en vigor de l'increment de les tarifes i l'aplicació de recàrrec a la ciutat de Barcelona. Aquest increment havia d'entrar en vigor el juliol d'aquest any, però el Parlament ja l'havia ajornat fins a l'1 de gener del 2021.