La presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, crida a la "mobilització de la ciutadania" per exigir la llibertat del president Carles Puigdemont, en una declaració institucional publicada a través d'una carta i signada des del Palau del Parlament. Així doncs, Borràs ha estat aquest matí a les protestes convocades a l'avinguda Diagonal de Barcelona i posteriorment ha agafat un avió cap a l'Alguer per donar suport al president. 

En l'escrit, Borràs manifesta "perplexitat per l'actuació de la República italiana" ja que "contravé la decisió del Tribunal General de la Unió Europea de retirar la immunitat als europarlamentaris catalans perquè podien desplaçar-se a tot arreu, llevat d'Espanya, sense córrer el risc de ser detinguts". D'altra banda, també denuncia la justícia espanyola i assegura que viu "abnegada a no seguir els pronunciaments dels òrgans europeus". I entre aquests, cita el Consell d'Europa i el TJUE.

CARTA LAURA BORRAS PUIGDEMONTCarta institucional de la presidenta del Parlament, Laura Borràs

Com han reiterat altres líders independentistes, Borràs conclou que l'única solució passar per "resoldre el conflicte polític entre Catalunya i Espanya". També posa en valor el 52% del vot independentista de les darreres eleccions, majoritari, que han permès configurar el Parlament i la Mesa actuals. Precisament, posa l'accent amb què el redactat de la carta ha estat compartit "per la majoria de la Mesa" i per això fa pública aquesta manifestació. Alguns d'ells ja s'han manifestat. El diputat de la CUP, Pau Juvillà, ha escrit a twitter: "Com a secretari tercer de la mesa faig meva la declaració que avui emet la Molt Honorable Presidenta Laura Borràs. Hi som, hi serem".

Pau Juvilla

Tuit Pau Juvillà

Borràs, que divideix la carta en cinc punts, tanca l'escrit exigint al govern espanyol de Pedro Sánchez que treballi per a una solució: "Exigeixo a l'Estat espanyol que, a través del seu govern, abordi d'una vegada sense més dilacions la negociació de l'amnistia i de l'exercici del dret a l'autodeterminació del poble de Catalunya". I en darrer terme, insta a la ciutadania que amb la seva protesta s'aconsegueixi "fer realitat l'aspiració de llibertat nacional".

Abans de viatjar a l'illa de Sardenya, la presidenta Borràs, ha lamentat que no es puguin manifestar a les portes del consolat d'Itàlia i des d'allà, també ha demanat a aquest país que respecti els tribunals europeus i a l'Estat que respecti la inviolabilitat parlamentària de Puigdemont.

Fotografia de portada: imatge de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, a la Diagonal de Barcelona