Nou pronunciament en favor dels líders independentistes al Consell d'Europa. Vint-i-dos membres de l'assemblea parlamentària han signat una declaració en favor dels drets de participació política dels presos polítics i els exiliats, i recorden que és en el diàleg i no en la repressió on es pot trobar una solució constructiva el conflicte polític entre Catalunya i Espanya.

Al text, els signants destaquen que "els drets de participació política i pública tenen un paper crucial en la promoció de la governança democràtica. Per tant, els obstacles per a l'exercici d'aquests drets fonamentals desafien els principis fonamentals que defensa el Consell d'Europa". 

Així, denuncien els "passos preocupants" que estan fent les autoritats espanyoles contra els drets de representació política a Catalunya. Critiquen que s'hagi negat a Oriol Junqueras prendre posessió com a eurodiputat malgrat la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), així com que no es garanteixi, per part de l'Estat espanyol, la immunitat de Carles Puigdemont  i Toni Comín per la seva condició de diputats del Parlament Europeu.

També denuncien que es retirés la condició de diputats al Congrés de Jordi Sánchez i Josep Rull, i de Raül Romeva al Senat, "a causa d'una sentència molt controvertida del Tribunal Suprem espanyol que diverses organitzacions internacionals de drets humans i de drets han qüestionat".

Els signants valoren el marc de diàleg obert pel nou govern espanyol i el govern català i destaquen que "és a través del diàleg i no de la repressió que es pot crear una solució constructiva".

Entre els signants hi ha parlamentaris que pertanyen al grup dels socialistes, els demòcrates i el verds (SOC), així com del UEL, grup de l'esquerra unitària europea, i no adscrits.