El rei Felip VI ha mantingut avui una conversa telefònica amb un criador de toros de lídia, en ple coronavirus, que ha estat un decisiu gest de suport a les corrides de toros.

La Casa de Rei fins i tot ha difós a les xarxes que s'havia celebrat la conversa.

"El Rei ha mantingut una conversa telefònica amb Antonio Bañuelos, president de la Unió de Criadors del Toro de Lídia, que ha transmès la seva preocupació per l'impacte de la crisi sanitària a les ramaderies del toro brau i en el mitjà rural espanyol", ha indicat.

Just després de la conversa, el ministre de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes, ha reconegut al Congrés que el govern espanyol haurà de millorar els criteris de les corrides de toros en la desescalada perquè "tornin com més aviat millor a la normalitat". També ha fet referència a la "pèrdua econòmica" que ha patit el sector, amb la cancel·lació d'algunes de les fires més importants, com les Falles de València, la Fira d'abril de Sevilla o Sant Isidre a Madrid.

Els criadors estan preocupats perquè els toros se sacrifiquen directament a l'escorxador, i per tant no reben els diners habituals per passar abans per una corrida. 

Les corrides de toros estan prohibides a Catalunya.