Les caixes de resistència s'han activat. Ara mateix hi ha diversos fronts per cobrir, alguns dels quals afecten directament persones detingudes. Les càrregues policials postsentència van acabar amb més de 200 detinguts que necessiten assistència jurídica. A Madrid, hi ha set CDR detinguts el 23-S acusats de terrorisme i en presó preventiva. I les mobilitzacions continuen, aquesta mateixa setmana, les de Tsunami Democràtic amb nous detinguts i afectats per la retirada dels vehicles de la frontera. 

I les caixes de resistència es van posant en marxa. I aquest dissabte es farà un acte antirepressiu per recollir donatius per a les despeses judicials vinculades a totes les mobilitzacions d'aquestes setmanes. "S’ha comès un atemptat directe contra els drets socials i civils de tota la ciutadania. Per aquest motiu és important respondre de manera col·lectiva teixint una xarxa de solidaritat fins a l’alliberament de totes les preses polítiques", diuen els organitzadors de l'acte, que es farà aquest dissabte a Tiana (Maresme), a 20 minuts de Barcelona.

El poble del Maresme acull un cartell combatiu: David Fernàndez i David Caño; els monòlegs d’Oye Sherman; concert d’en Cesk Freixas i Roc Casagan; i Senyor Oca i Adala. L'acte el presentarà Dolors Sabater, exalcaldessa de Badalona. I hi participaran també grups de suport dels detinguts sota el lema "La solidaritat, la nostra millor arma". 

cartell antirepressio 16N

La iniciativa surt de diversos col·lectius i entitats de joves del poble i aportarà íntegrament els diners que es recullin a les despeses jurídiques, que ara mateix coordina Alerta Solidària. 

L'organització ha previst un donatiu d'entrada de 5€, però ha habilitat un bar i es farà un sopar que servirà també per acabar d'omplir la caixa de solidaritat. L'acte és dissabte, 16 de novembre, a partir de les 17 hores, a l'antic Garden, al carrer Riera d'en Font, 55, de Tiana (Maresme).