Anar a presó és un luxe. Si més no, és el que li sembla al ministre d'Afers Exteriors i de Cooperació, Alfonso Dastis, que ha afirmat aquest divendres que la presó a la qual "s'enviarà" el president Carles Puigdemont "quan vingui" a Espanya "reuneix totes les comoditats que, no ja només els presos, sinó que moltes persones voldrien gaudir-ne". "Ha quedat clar que les presons a Espanya, i en particular a la que s'enviarà el senyor Puigdemont quan vingui, reuneix totes les comoditats que, no ja només els presos, sinó que moltes persones voldrien gaudir", ha afirmat.

Dastis deixat anar aquesta afirmació en una roda de premsa al costat del seu homòleg saudita, Adel al Jubeir, pel fet que la Fiscalia belga hagi preguntat al Ministeri de l'Interior per les condicions de les presons espanyoles.

Sense privilegis

El ministre s'ha mostrat convençut que Bèlgica no li donarà a Puigdemont un tracte privilegiat i no ha volgut donar una interpretació al fet que la Fiscalia belga hagi dirigit aquestes preguntes a Espanya. De fet, s'ha limitat a emmarcar-les en un procés judicial que, confia que acabi amb el lliurament de Puigdemont a Espanya.

"És en aquest context en el qual cal col·locar o interpretar qualsevol esbrinament que faciliti el resultat final, que entenem que serà el desplaçament del senyor Puigdemont a Espanya", ha sentenciat.