El ministre d'Afers Exteriors, Alfonso Dastis, intenta una ofensiva diplomàtica a Suïssa, coincidint amb el fet que en aquest país hi viuen exiliades la secretària general d'ERC, Marta Rovira, i l'exdiputada de la CUP Anna Gabriel. Dastis té previst entrevistar-se amb el ministre d'Afers Exteriors suís, Ignazio Cassis, el 23 d'abril, segons informa el diari suís Blick.

El mateix diari es pregunta si la trobada servirà per analitzar la qüestió de Catalunya. Fins ara les autoritats suïsses sempre han indicat que no concedeixen extradicions si hi ha motivacions polítiques.

Ecomitè d'Afers Exteriors del Parlament suís, que va examinar el cas de Rovira, en una reunió aquest dimarts, s'ha pronunciat en aquests mateixos termes. Segons el document publicat després de la trobada dels parlamentaris, hi ha un "procés en marxa" per la petició d'extradició a Espanya de Rovira però no hi veuen base.

"El comitè d'Afers Exteriors ha examinat el cas de la independentista catalana Marta Rovira, que ha trobat refugi a Suïssa després del seu processament per rebel·lió i sedició a Espanya, per uns delictes pels quals s'arrisca a 30 anys de presó", assegura el document, que indica que el comitè "ha pres nota" de l'inici del procediment i del fet que "una extradició serà rebutjada si es confirma que la petició està motivada per motius purament polítics".

El govern espanyol podria utilitzar com a element de pressió que ha detingut l'exempleat de banca Hervé Falciani, de qui Suïssa en demana l'extradició. Però les autoritats helvètiques ja han indicat que no pensen fer cap intercanvi.