L’Oficina Antifrau de Catalunya va contractar els serveis d’una empresa de l’excomissari José Manuel Villarejo durant el mandat de Daniel de Alfonso, un any abans que s'enregistressin les polèmiques converses entre l’exministre Jorge Fernández Díaz i De Alfonso a les dependències del ministeri de l’Interior. Arran d'aquestes converses, De Alfonso va ser destituït pel Parlament.

L’empresa Servicios de Investigación y Detección SL, vinculada a Villarejo, va girar el 15 d’octubre del 2013 una factura per valor de 7.078 euros, informa avui El Independiente. L’empresa va ser contractada per fer un escaneig telefònic i radioelèctric al vehicle oficial de De Alfonso així com als seus despatx de l’Oficina Antifrau i del seu domicili per comprovar si estava sent espiat.

L’ara jutge de vigilància penitenciaria a Santander ha confirmat a El Independiente que va ser ell qui va proposar contractar aquesta empresa, perque estava convençut que algú havia entrat al seu habitatge. De Alfonso assegura que es van demanar pressupost a diferents empreses i que va ser la direcció de Prevenció qui es van encarregar de la contractació. L'empresa no va trobar res.

L’exdirector de l’Oficina Antifrau nega conèixer personalment José Manuel Villarejo, empresonat des del novembre passat. Sabia que a l’empresa hi havia un ex agent de la policia espanyola, però no recorda el seu nom.