"La judicialització de la política per part de l'Estat es fa evident quan ens investiga a tots plegats per ser independentistes", ha dit Sara Blázquez, la regidora de Capgirem Vic, que ha sortit a la porta de l'Ajuntament, sota la gran estelada que penja del balcó, per denunciar una detenció esperada des del moment que Joan Coma es va negar a presentar-se a l'Audiència Nacional per declarar per sedició. Les seves paraules en el ple on l'Ajuntament de Vic va aprovar la moció de suport al decret de ruptura del Parlament, el porta a ser el primer regidor de Catalunya detingut per donar suport al procés i al full de ruta aprovat pel legislatiu català.

"Entenem la desobediència com un acte social i d'embat a les actituds i accions antidemocràtiques de l'Estat espanyol. L'entenem com una forma d'actuar davant aquestes imposicions judicials", ha afegit Blázquez, que ha explicat que "estem on estem per la complicitat que existeix entre el feixisme i  l'Estat espanyol". Ha recordat que el regidor de Plataforma Vigatana, Josep Anglada, va ser qui va denunciar a la Guàrdia Civil Joan Coma pel seu parlament al ple municipal. "Qui ens va denunciar a tots plegats que va ser el regidor feixista que tenim aquí a l'Ajuntament de Vic", ha conclòs la regidora.

Sara Blázquez ha exigit la llibertat de Joan Coma i ha fet la crida per les convocatòries de suport avui a les 20h a les places de tot el país. Hi ha a punt també el manifest de suport. Vic concentrarà les manifestacions d'Osona. S'hi espera la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. Forcadell, farà així el mateix que va fer el dia de la detenció de l'alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós, quan va acompanyar-la des de la plaça de Sant Pere, un cop l'alcaldessa ja havia acabat la seva declaració.