La CUP ha emplaçat aquest dissabte al president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, a “desobeir” si el Tribunal Constitucional —reunit també aquest dissabte— suspèn la investidura de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat.

En declaracions després de la celebració del consell polític de la formació anticapitalista, el seu cap de files, Carles Riera, ha instat al president del Parlament a “desobeir si el TC admet a tràmit el recurs del govern espanyol", afegint que els diputats de la CUP seuran als seus escons “el dimarts a les 15h”, amb independència de la decisió que pugui prendre el mateix TC.

Així mateix, Riera ha afirmat que els diputats de la CUP “no participaran en cap ple fet a mida del Constitucional”, deixant clar que només preveuen participar en el ple ja convocat per Torrent per al dia 30 de gener i no en cap altre. A més, la CUP ha reivindicat “la legitimitat de Puigdemont com a president de la República de Catalunya".

Tanmateix, la CUP ha deixat clar que encara no han decidit si votaran a favor de la investidura de Puigdemont, ja que aquesta formació vol “investir un president que vulgui materialitzar la República catalana".

En aquest sentit, la diputada Natàlia Sànchez ha condicionat el vot a Puigdemont amb la “materialització de la República tant a nivell polític com social”, posant com a exemple que no volen que la Generalitat “financi escoles de l’Opus Dei” i ha instat els comuns a “participar en les negociacions” per poder donar forma a la República catalana.