La diputada de la CUP al Parlament Laia Estrada ha retret a ERC que "no hagi tingut nassos" de negociar i aconseguir el traspàs de Rodalies en els pactes que ha fet amb el PSOE i ha exigit al Govern "una xarxa viària en condicions". En un acte de precampanya electoral a Santa Coloma de Gramenet, Estrada ha carregat contra ERC al·legant que "si han permès el quart cinturó al Vallès" i ha recriminat als republicans que "no tenen vergonya". "Prou ja d'aquest sistema ferroviari que ens roba la vida, que fa que no tinguem ni punyetera idea de quan arribarem a casa", ha clamat la líder cupaire. 

La CUP carrega contra la llei d'habitatge espanyola

Laia Estrada també ha criticat la nova llei d'habitatge espanyola perquè considera que "no regula els lloguers, no impedeix els desnonaments i no preveu lloguers socials ni sancions" i a la qual ha qualificat de "maniobra electoralista feta a mida dels grans tenidors i dels fons voltor". La cupaire tarragonina, que ha definit la situació actual en matèria d'habitatge com a "emergència habitacional", també ha afirmat que aquesta nova normativa "no té res a veure" amb la Llei catalana 11/2020, de contenció de rendes als contractes de lloguer, aprovada el 2020 pel Parlament de Catalunya i suspesa pel Tribunal Constitucional a principis de 2022. Estrada ha instat a ERC i Junts a "aprofitar les majories" que hi ha al Parlament per "exercir sobirania" i "defensar el dret a sostre de la població".

La candidata a l'alcaldia de Barcelona per la CUP, Basha Changue, també present en l'acte a Santa Coloma de Gramenet, ha instat a "fer fora de la ciutat els voltors, alliberar les llars i defensar el dret a l'habitatge" i ha clamat per "recuperar la llei catalana de contenció de rendes", tot i que considera que "és de mínims". "Només confrontant els poders és com es guanyen les batalles", ha conclòs Changue, que ha instat ERC, Junts i Comuns a sumar-se "al sentit comú", perquè "no s'entén que hi hagi gent sense casa i cases sense gent", ha conclòs la candidata. 

Contra el Quart Cinturó, el Hard Rock i l'ampliació del Prat

"No volem ni el Quart Cinturó, ni el Hard Rock, ni l'ampliació de l'aeroport del Prat", ha clamat Estrada en l'acte d'aquest dissabte a Santa Coloma, que ha criticat ERC i PSOE l'acord sobre la via que travessarà el Vallès, molt censurada per grups ecologistes i entitats socials vallesanes, en comptes de propiciar, afirma, "d'una xarxa viària [de transport públic] en condicions". "No s'hi val defensar el transport públic i alhora negociar el Quart Cinturó", ha afirmat la tarragonina, que ha carregat contra ERC per "ser incapaços de fer el traspàs de Rodalies" i als que ha retret que "es fan els indignats" per reprovar la ministra de Transports, Raquel Sánchez, per l'avaria a Gavà "mentre trinxen el Vallès".