La CUP ha renovat el secretariat nacional amb l'aval del 69% de la militància en un procés que ha comptat amb una discreta participació del 38,38% del cens. Els militants de la CUP han triat telemàticament des del passat dimecres 27 de novembre i fins al divendres 29 les 15 persones que formaran part del nou equip executiu. Tenia dret a vot tota la militància de la CUP amb sis mesos d'antiguitat.

El Secretariat Nacional és l'òrgan que coordina la gestió política de l'organització, desenvolupa i executa la línia política, i els acords a les assemblees nacionals i als consells polítics.

Dayana Santiago i Anna Saliente, cap de llista a les eleccions municipals a Barcelona, encapçalen la llista conjunta de la formació anticapitalista, que completen Maria Rovira, ex regidora de Barcelona, Laia Santís, Sílvia Pagès, Jose Juan Almansa, Edgar Fernández, Joan López, Pau Juvillà, Ivà Gallego i Francesc Gabarrell. Els altres 4 membres del secretariat, Aitor Blanc, Sylvia Barragán, Fabià Díaz-Cortés i Hugo Alvira es presentaven de manera individual.

La renovació del Secretariat Nacional es va iniciar a l’Assemblea Nacional celebrada el passat 14 de juliol, a Celrà, amb la creació de l’Equip 50/60, encarregat d’elaborar una candidatura col·lectiva per a presentar a les eleccions internes del Secretariat Nacional.