La diputada de la CUP Natàlia Sànchez considera que "utilitzar segons quines promeses en lògica electoral" i "alimentar expectatives que no es poden complir" fan un "mal favor a l'independentisme". Així s'ha referit en roda de premsa a les paraules del president a l'exili i candidat de JxCat al Parlament Europeu, Carles Puigdemont, de tornar a Catalunya si és escollit eurodiputat. En aquest sentit, ha rebutjat les "filigranes electoralistes", tot i recordar que la formació lluita per la llibertat dels presos i el lliure retorn dels exiliats.

Per altra banda, sobre l'exigència de la Junta Electoral Central de retirar els llaços grocs dels edificis públics, Sànchez ha defensat que no es retirin perquè considera que "és imprescindible" mantenir la protesta en l'espai públic i que la "neutralitat imposada no és mai el camí". "Aquesta fal·làcia de la neutralitat de l'espai públic respon a una lògica autoritària. Apostem per un espai viu i plural", ha defensat en aquest sentit. 

Finalment, preguntada per com veu els previsibles canvis al govern després que algunes conselleres com Elsa Artadi o Laura Borràs marxin per anar a les llistes electorals, Sànchez ha assegurat que és un "govern en fallida" i ha assegurat que "no hi ha voluntat de confrontació amb l'Estat" sinó una "lògica de repartiment de cadires".