La CUP ha emplaçat el president del Parlament, Roger Torrent, a fer tots els esforços necessaris des de la Cambra per garantir que tots els electes puguin exercir el seu càrrec i se'ls respecti els drets polítics sense cap restricció ni excepció "encara que això impliqui generar un conflicte amb l'Estat espanyol". En aquest sentit el grup cupaire ha constatat "la voluntat del president del Parlament d'abordar la propera investidura intentant que no es vegi restringida per cap ingerència de l'Estat".

Així ho ha assegurat el responsable del grup, Carles Riera, al president de la Cambra catalana en la ronda de consultes que ha obert amb tots els grups per fixar el nom del candidat per a la investidura del president de la Generalitat. 

"Li hem demanat que des de la seva institució faci els esforços necessaris per facilitar que tots els electes puguin votar lliurement, exercir el seu càrrec com a electes sense cap tipus de restricció, que tots puguin ser elegits i investits. És a dir, que la institució es posi al servei de la democràcia encara que això impliqui generar un conflicte amb l'Estat espanyol i amb els criteris que des de les instàncies polítiques o judicials de l'Estat es pugui tenir", ha reclamat.

En acabar la conversa amb el president al seu despatx oficial, Riera ha assegurat també que la CUP reconeix plena legitimitat a Carles Puigdemont perquè "sigui el primer candidat a ser investit, atesa la seva condició de president legítim en el moment de l'aplicació del 155, atesa la seva condició actual de president legítim a l'exili i perquè així ho van dir les urnes".

Això no obstant, ha subratllat que el vot del seu grup es fonamentarà en el programa polític del candidat per garantir la materialització de la república i al servei de les classes socials.

El diputat cupaire ha assegurat que tot i que el president del Parlament sap que al seu grup no els va agradar el seu discurs de presa de possessió, també coneix la "lleialtat de CUP de defensar les institucions davant l'Estat espanyol".