La CUP ha emplaçat JxCat i ERC a pactar la data de les eleccions, juntament amb una "agenda de mobilització popular". Així s'ha expressat el diputat Vidal Aragonès en roda de premsa aquest dimarts des del Parlament, on ha defensat que des de la formació anticapitalista es prioritza el "què" per sobre del "quan". 

D'aquesta manera, Aragonès ha instat "les forces de Govern" a pactar no només la data electoral sinó "què fer" després, en referència a la imminent inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, i a avançar en "lògica nacional i social".

El parlamentari anticapitalista també ha preguntat als dos socis de Govern sobre el paper que jugaran els Mossos, tant en l'escenari d'inhabilitació del president com en el dels desnonaments. Aragonès ho ha preguntat després de denunciar la "violència" de la policia catalana durant un desnonament que s'ha produït aquest matí al carrer Còrsega de Barcelona.

Preguntat sobre com avancen tots aquest pactes, Aragonès ha afirmat que les tres formacions independentistes amb representació al Parlament es reuneixen "quotidianament". Tanmateix, ha reconegut que l'estat de les negociacions es troben en una "fase molt inicial".

El conseller Tremosa, en el punt de mira

Per altra banda, Aragonès ha criticat el paper que ha fet fins ara el nou conseller d'Empresa, Ramon Tremosa, a qui ha acusat d'actuar com un "comercial de tancament d'empreses". El cupaire, doncs, ha posat com exemple les crítiques del conseller contra els piquets de la vaga de Saint Gobain.

També l'ha acusat de no estar fent res per evitar el tancament de la planta d'Automotive de Sant Joan Despí i ha assegurat que va mentir quan va dir que això estava "pactat". 

Més enllà de la figura de Tremosa, Aragonès ha acusat la conselleria de no tenir una política pròpia industrial des de fa 40 anys. "La política industrial no ha de limitar-se a veure què fan les empreses i a quines se'ls hi donen subvencions", ha criticat. També ha apostat per "la intervenció i nacionalització de les empreses que marxin i que sigui viable la seva continuïtat empresarial", en referència al tancament de Nissan

Interpel·lació a Podemos i el PSOE

Per altra banda, Aragonès ha demanat explícitament al PSOE i Unidas Podemos la derogació de l'article 5.1 de l'Estatut dels Treballadors per "recuperar l'autorització administrativa per dur a terme acomiadaments col·lectius".

Ha criticat que aquest article 5.1 suposa la possibilitat d'acomiadaments col·lectius "sense que l'administració l'hagi de parar" i que el cost de l'acomiadament, al seu parer, cada vegada és més reduït, fàcil i amb múltiples causes.