Ara per ara, la CUP continua sense veure “cap indicador” que li faci replantejar les seves quatre abstencions al candidat a la investidura que proposin JxCat i ERC. “No hi ha cap indicador que ens faci pensar que hem de revisar aquesta postura”, ha assegurat la diputada Natàlia Sànchez aquest dimarts, després que la Mesa del Parlament hagi autoritzat la delegació de vot de Toni Comín.                                   

Sobre aquest últim fet, Natàlia Sànchez ho ha valorat positivament. “Sempre hem defensat que cal garantir la sobirania del Parlament i els drets de tots els seus diputats”, ha defensat en aquest sentit. No ha volgut posicionar-se sobre els tempos que han de venir ara per a la investidura, amb el límit del 22 de maig a l’horitzó. “No tenim una prioritat de tempos concreta”, ha dit.

Sobre la reforma de la llei de Presidència per permetre una investidura a distància, que JxCat vol aprovar en el ple del dijous 3 de maig, Sànchez ha aplaudit qualsevol “via i acció que siguin adequada per garantir la sobirania del Parlament.

Finalment, la diputada anticapitalista ha carregat contra el PDeCAT, a qui ha acusat de “liderar amb la tríada del 155 i el PNB" la reforma de la llei d’enjudiciament civil per agilitzar els desnonaments. “Ens esgarrifa que el PDeCAT ho lideri. Ens preguntem si és amb aquestes polítiques que pretenen eixamplar la base del republicanisme”, els ha etzibat. Ha instat els seus alcaldes a “omplir els habitages de l’Agència Catalana i deixar de fer-la servir com si fos una immobiliària”.