Després de sis reunions amb el Govern pels pressupostos, dies més tard que l'executiu anunciés un acord amb el PSC pels comptes catalans, la CUP va anunciar que descartava poder arribar a un acord amb els d'Aragonès i que donava per acabada la negociació. Ja llavors van anunciar que debatrien amb la militància si s'havia de presentar una esmena a la totalitat dels pressupostos i finalment la Coordinadora d'Organització Parlamentària (de la qual formen part les organitzacions que integren la candidatura) ho ha validat per unanimitat, tal com ha anunciat la diputada Mar Ampurdanés en roda de premsa.

Punts "en comú" amb els comuns: Hard Rock i polítiques públiques  

Amb els cupaires fora de l'equació, el Govern ha d'aconseguir el suport de Junts o els comuns per tirar endavant els comptes al Parlament, on ja han començat la tramitació i Ampuradanés ha assegurat que el partit "continuarà treballant" amb els de Jéssica Albiach per "poder-los emplaçar que se sumin a l'oposició als pressupostos" d'Aragonès.  Tal com ha detallat la diputada i ja s'havia vist durant els plens del Parlament, la CUP havia "emplaçat als comuns a treballar junts, perquè sabem que tenim molts punts de trobada". Entre aquests destaca l'oposició al Hard Rock, que des d'En Comú Podem ja han advertit que és una línia vermella i fins que el Govern no es faci enrere no entraran a negociar els comptes. Ampurdanés ha estat molt crítica amb l'executiu d'Aragonès, a qui ha retret haver perdut l'oportunitat d'aprofitar l'últim tram de legislatura per fer polítiques d'esquerres. 

Clientelisme en el pacte

La cupaire ha anat més enllà i ha criticat que en el text del pacte signat per Pere Aragonès i Salvador Illa el passat dimarts es vegi molt clarament reflectit el "clientelisme" del PSC: "Totes les propostes concretes que recull l'acord beneficien municipis on governen els socialistes, lluny de tenir una mirada de país", ha lamentat Ampurdanés, censurant també que, afavorint aquestes inversions, "es reforça la idea d'un intercanvi de cromos" entre institucions. Més enllà d'aquesta denúncia, la diputada de la CUP al Parlament també ha demanat a Aragonès que sigui "clar" a l'hora d'expressar la seva opinió sobre projectes com el mateix Hard Rock, l'ampliació de l'aeroport o la B-40: "És molt important que el Govern sigui transparent i expliqui els seus plans per aquesta mena d'infraestructures", ha assenyalat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!