Sonora clatellada de la CUP als Comuns per haver subscrit un acord amb el PSOE que planteja el conflicte català com un problema de convivència. Una estirada d'orelles que s'ha fet extensiva a totes aquelles forces independentistes que —com ERC i Bildu— s'estan plantejant donar suport a la investidura de Pedro Sánchez. Els anticapitalistes han llançat públicament una demanda de front comú per bloquejar la formació de govern entre els socialistes i Podemos

Els dos diputats electes de la CUP han comparegut en roda de premsa per qualificar obertament de "redactat penós i lamentable" l'apartat de l'acord Sánchez-Iglesias que fa referència a Catalunya. En paraules d'Albert Botran, "fa vergonya que els comuns, que en el seu dia van guanyar les eleccions a Catalunya amb la bandera del referèndum, el subscriguin".

Davant d'aquesta situació, la posició dels cupaires és clara: "Toca pressionar, donar una resposta conjunta d'autodeterminació, drets i amnistia". Per això, proposen a ERC, JxCat, En Comú Podem, Bildu, el PNB, el BNG i Compromís que "ningú faciliti res si no hi ha autodeterminació sobre la taula, si es neguen els drets polítics i democràtics".

Així ho ha manifestat Mireia Vehí, que ha explicat que a partir d'aquest mateix matí agafaran el telèfon per contactar amb totes aquestes forces i traslladar-los la seva proposta. 

Els dirigents anticapitalistes han subratllat el "fàstic" que els fa l'ascens de l'extrema dreta. Alhora, han criticat que es pretengui "usar l'espantall de l'extrema dreta per acabar fent polítiques covardes que no confronten l'extrema dreta", una actitud, han afirmat, que seria "el triomf" de Vox.