La CUP considera que el discurs del nou president del Parlament, Roger Torrent, ha estat dins el marc "estatutari" i "autonòmic" i lamenta la falta de referències al referèndum de l'1 d'octubre i a la proclamació de la independència. "No anem en bon camí", ha lamentat, assegurant que el discurs ha quedat "molt lluny del mandat de l'1 d'octubre". 

Així ho ha expressat en acabar el ple de constitució de la Mesa del Parlament, el diputat Carles Riera, que ha expressat la "preocupació" i "inquietud" de la seva formació pel que considera una "reculada" i ha reclamat el retorn a la institucionalitat republicana.

"Esperàvem que la segona institució del país reprengués la tasca de l’anterior Parlament i del Govern" que s'havia dut a terme abans del "cop d’estat del 28 d'octubre", amb l'article 155 de la Constitució.

En aquest sentit, els cupaires s'han reafirmat en la seva voluntat de no entrar a la Mesa del Parlament de moment, ja que per fer-ho havien posat com a condició que s'"explicités un compromís explícit i rigorós amb la República".

Finalment, i en ser preguntat pel seu suport a la investidura, Riera ha assegurat que "la CUP no és un xec en blanc" i ha recordat que el seu compromís "sense límits és amb el Govern republicà" però "no amb un Govern que es comprometi amb l'autonomia".

Per això, els cupaires han llençat un missatge a Junts per Catalunya i ERC, amb qui han lamentat que no hagin mantingut cap taula de negociació des de fa més de 48 hores i que s'estanquin més amb el 'qui' i no amb el 'què' cal fer la propera legislatura.