Una cosa és que la CUP sumi força amb la resta de partits independentistes per blindar el president de la Generalitat de l'intent de la Junta Electoral d'inhabilitar-lo i una altra molt diferent és que comparteixi el full de ruta de Junts per Catalunya i d'Esquerra Republicana. Els anticapitalistes han adoptat un to extremadament crític amb tots dos partits. Especialment amb els republicans, per la seva voluntat d'entendre's amb el PSOE. 

L'encarregat de carregar contra l'aposta pactista d'ERC ha estat el diputat Carles Riera. Ha demanat directament als comuns i als republicans que "no s'equivoquin i no ens enganyin", perquè "al règim del 78, abans de dialogar-hi cal derrotar-lo políticament". 

Malgrat el to crític amb l'obra de l'actual govern de la Generalitat, la CUP ha volgut deixar clar que tanca files amb l'executiu davant la "repressió de l'Estat". En aquest sentit, Riera ha fet una crida al sobiranisme d'esquerres per a una "mobilització continuada" que s'arreli en la "desobediència civil", amb l'objectiu "d'exercir l'autodeterminació" i assolir "l'amnistia". Dues demandes que "no es negocien sinó que es prenen".