La CUP ha presentat una moció davant de la Mesa del Parlament en acabar la sessió del passat dimarts del debat de política general on demana que el president Pere Aragonès se sotmeti a una qüestió de confiança abans que acabi aquest any. D'aquesta manera, la CUP apunta en la mateixa direcció que Junts per Catalunya, els quals han advertit a Aragonès que demanaran que se sotmeti a una moció de confiança si no aporta "garanties i concrecions" per complir amb el pacte de Govern. 

Per la seva banda, la CUP justifica la seva demanda apuntant que les majories "que van donar peu a l'inici de la legislatura i a la investidura del president de la Generalitat no són les majories parlamentàries que estan garantint la governabilitat al govern en l'actualitat". A més, apunten que el Govern ha incomplert el marc polític que va fer possible la seva creació. Per il·lustrar-ho han assenyalat alguns dels punts de conflicte que han tingut amb l'Executiu com els Jocs Olímpics d'hivern o l'ampliació de l'aeroport del Prat. També denuncien que la taula de diàleg no avança i el context de crisis que envolta Catalunya actualment.

Sobre aquests arguments la moció de la CUP conclou afirmant: "Davant el canvi d'aliances del govern respecte a la investidura, i, per tant, de majories parlamentàries, i davant de l'incompliment de l'acord que va fer possible l'inici de legislatura, el Parlament de Catalunya insta al Govern que el president de la Generalitat se sotmeti a una qüestió de confiança abans que finalitzi l'any 2022". 

Junts demana una qüestió de confiança si no es compleix l'acord de Govern

Els socis del Govern continuen demostrant obertament les seves desavinences. En el debat de polítics general, Junts ha advertit que demanarà al president de la Generalitat que se sotmeti a una moció de confiança si no aporta "garanties" que es compleixi l'acord d'investidura. Concretament, els punts que fan referència a la direcció estratègica de l'independentisme, la coordinació a Madrid i la taula de diàleg. "Necessitem claredat i garanties del compliment de l'acord", ha sentenciat el president del grup parlamentari de Junts, Albert Batet

 

Davant d'aquesta exigència pública, el president Aragonès s'ha decantat per no replicar i ha deixat sense resposta a l'amenaça dels seus socis de govern. Malgrat tot, en la seva darrera intervenció ha afirmat: "No entraré en cap joc que suposi posar en risc el Govern. Si algú ha de prendre decisions que les prengui. Jo no puc prendre les decisions que correspon a altres i que fa setmanes que cal que es prenguin. Demano que quan s'han de prendre decisions es faci amb celeritat. Jo, com a president, prendré les meves".