La CUP es reunirà aquest dissabte, per primera vegada després del 21-D, per decidir quin serà el seu futur al Parlament de Catalunya. Segons el diari Ara, els anticapitalistes valoraran diverses qüestions, com els resultats electorals o quin ha de ser el seu paper al Parlament a partir d'ara, però també com formar un govern per poder fer efectiva la República.

Els cupaires tenen clar que només entrarien al Govern si s'aposta per materialitzar els resultats del referèndum d'autodeterminació celebrat l'1 d'octubre. D'altra banda, un dels temes sobre els que es debatrà serà si accepten un diputat d'un altre partit polític per no haver de compartir grup mixt amb el PPC i poder tenir així un grup parlamentari propi. Aquesta última possibilitat, que caldrà veure si requereix "una negociació política" o s'accepta directament, ha estat considerada després de l'oferiment d'ERC, que cediria un diputat a la CUP. 

Per últim, encara que els anticapitalistes no tenen cap opció de tenir algun representant a la mesa parlamentaria, en el document al que ha tingut accés el rotatiu català s'exposen diferents escenaris. No entrar al Parlament, entrar-hi sense condicions o fer-ho amb. Entre les condicions hi apareixen obrir una comissió d'investigació sobre l'1-O, acordat el 27 d'octubre, i una comissió d'estudi on es pugui debatre com crear "més estructures de sobirania". Remarcar que si la legislatura serveix per "fer autonomisme", la CUP es negarà a entrar-hi