La CUP manté les seves quatre abstencions a la investidura de Jordi Turull. Així ho ha decidit el partit anticapitalista després de celebrar aquest dijous al migdia un consell polític extraordinari. La decisió, adoptada després de consultar les bases, s'ha conegut 20 minuts abans de l'hora d'inici del ple, previst per a les cinc de la tarda. D'aquesta manera, la proposta no podrà tirar endavant, perquè la majoria independentista no compta amb els vots suficients.

"No podem condicionar la nostra acció política a l’acció repressiva de l’Estat", asseguren els cupaires en un comunicat fet públic després de la reunió. "Des del primer moment, vam dir que calia continuar l’embat amb un programa de govern per aquesta legislatura que fos valent i continués el mandat de l’1-O", afegeixen. 

En aquest sentit, la CUP recorda que la proposta que els han fet JxCat i ERC "no avança en la construcció de mesures republicanes ni socials". De la mateixa manera, recorden que "la convocatòria de ple d’investidura va ser una decisió d’ERC i JxCat i que la CUP no hi va participar".

En acabar la reunió del consell polític cupaire, un portaveu de l’organització ha notificat per telèfon tant a JxCat com a ERC la postura adoptada.