La Plataforma Antirepressiva de Ponent ha informat aquest dimecres que el raper Pablo Hasél ja s'ha sotmès a les proves mèdiques que feia temps que exigia. "Després de diversos mesos de lluita incansable per part de diversos col·lectius solidaris, avui, finalment, hem aconseguit que a Pablo Hasél se li hagin fet les proves mèdiques amb les condicions mínimes de dignitat que s'exigia", han exposat en un comunicat. Tot i això, la plataforma ha denunciat públicament que el raper ha estat diagnosticat amb "una malaltia intestinal crònica i diverses úlceres a l'estómac, que s'han anat desenvolupant des de la seva entrada a la presó". Segons l'organització, "el Govern és directament responsable del mal estat de salut del Pablo" perquè "els mateixos metges han confirmat que la situació mèdica de Pablo ha empitjorat a causa d'haver passat pràcticament un any sense diagnòstic".

Així, la plataforma ha recordat que Pablo Hasél havia de ser sotmès a diferents proves, entre elles una colonoscòpia, per poder fer un diagnòstic adequat dels "problemes estomacals que patia". Però quan va anar a fer-se aquesta revisió, el raper lleidatà va denunciar que els Mossos volien estar al seu costat "despullat amb el tub posat". És per això que va rebutjar fer-se-la i va fer pública la seva situació. "Des de la Generalitat s'ha impedit que Pablo pogués fer-se aquestes proves sense la presència de cap Mosso d'Esquadra, vulnerant així, flagrantment, el seu dret a tenir una consulta mèdica reservada", ha apuntat la Plataforma Antirepressiva de Ponent.

Aquest dimecres, Pablo Hasél ha estat traslladat a l'Hospital Penitenciari de Terrassa per "garantir que se li fessin les proves sense presència policial", però finalment li han fet en una secció de l'Hospital de Terrassa, "un centre hospitalari comú i sense necessitat que hi hagués presència policial dins la consulta", han explicat des de la Plataforma Antirepressiva. "Això demostra que no hi havia cap raó de seguretat ni protocol·lària que impedís que això hagués pogut succeir així, fa vuit mesos, a l'Hospital de Lleida", han denunciat. En aquesta línia, l'organització ha assegurat que "l'impediment per fer-se les proves sense presència policial ha estat, clarament, per continuar amb l'escarni a què s'ha afegit el govern d'ERC contra Pablo Hasél, com a bons gossos falders del govern espanyol". 

Crítiques al Govern

Des de la Plataforma Antirepressiva de Ponent han denunciat que el govern de Pere Aragonès "hagi esperat a estar a les portes d'unes eleccions per actuar" i que es tracta d'"una altra mesura electoralista que s'han vist obligats a prendre". A banda de carregar contra ERC, a qui responsabilitzen de l'estat de salut de Pablo Hasél, també han criticat la resta de partits "de l'espectre electoral": "Absolutament cap d'ells s'ha dignat a fer un pas endavant vers aquesta gravíssima vulneració". Segons l'organització, "si Pablo s'ha pogut fer les proves, ha estat exclusivament per la pressió popular que s'ha exercit als carrers".