Nova crida de Jordi Cuixart a l'entesa entre partits independentistes en plena disputa per les negociacions del futur Govern. Després de l'aplaudida advertència que ja va fer ahir el president d'Òmnium Cultural, aquest dijous ha tornat a demanar "màxima responsabilitat, generositat i sentit d'Estat" a les formacions i ha avisat que el país "se'ns està fonent entre els dits". Tot i això, ha assegurat que "som més a prop d'arribar a consensos del que alguns aparentment volen fer creure" i ha confiat que no es repetiran eleccions.

"Seria una negligència repetir eleccions. Confio que sabran escoltar la veu de la ciutadania perquè el resultat és claríssim. Aquest capital s'ha de saber gestionar", ha indicat. En aquest sentit, ha apuntat la repressió de l'Estat com a causant de les diferències i problemes entre les forces independentistes. Davant d'això, ha apostat per "reorientar l'estratègia davant d'un Estat que ara sabem que està disposat de tot i treballar amb perseverança per tornar a teixir complicitats amb tota la societat civil". "Ho hem de tornar a fer junts", ha clamat.

El Consell per la República

Pel que fa al principal escull entre les negociacions ERC-Junts, el paper del Consell per la República, el president d'Òmnium Cultural s'ha mostrat partidari de fixar primer l'estratègia en comú i després decidir com executar-la. "Els instruments només són útils si són reconeguts per totes les parts. Primer concretem les estratègies i després ja crearem els espais. No ens preocupa l'on, sinó per a què", ha explicat. D'aquesta manera, Cuixart ha instat les formacions i ha interpel·lat el conjunt del sobiranisme i apostar per un full de ruta clar.

"Som germans"

Després de 3 anys i set mesos a la presó, Cuixart ha reiterat que la seva prioritat en aquest moment no són ni els indults ni sortir-ne. Per ell, l'objectiu passa per solucionar el conflicte polític a Catalunya i assegura que no pensa demanar perdó per haver exercit uns drets fonamentals.

El president d'Òmnium només ha tingut molt bones paraules per a la resta de presos polítics que l'acompanyen a Lledoners i els ha qualificat de "més que germans". "Dins de la presó som més que germans, som companys de trinxera. Som com família. Porto més temps convivint amb ells que amb els meus fills. Els tinc amor infinit", ha declarat.

Imatge principal: El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, a l'acte de l'entitat / Sergi Alcázar